5 tips voor het boeken van je Airbnb vakantie

Airbnb

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van AirBnb en zoals je misschien in de Parijs blogposts hebt gelezen was ik er meteen lyrisch over. Natuurlijk is dit afhankelijk van je ervaring en Airbnb verhuurder, maar onze keuze bleek een schot in de roos. Ik vond het idee om bij een vreemde thuis te slapen wel ietwat spannend (wie weet jij ook?) en daarom besloot ik deze 5 tips met jullie te delen zodat jullie hopelijk de juiste keuze maken en veilig jullie Airbnb vakantie boeken!

Maak je profiel compleet

Airbnb is een sociaal platform wat betekent dat zowel de verhuurder als de huurder een persoonlijk profiel hebben. Neem dus even de tijd om de jouwe volledig in te vullen en een gezellige profielfoto te uploaden, want de verhuurder moet ook akkoord gaan met jouw aanvraag. Later zal ik erop in gaan waarom dat profiel nou zo belangrijk is!

Kies je stadsdeel

Op Airbnb kan je heel gemakkelijk per stadsdeel een overzicht krijgen met verhuurders en kan je tevens filteren op prijs. Handig! Doe vooraf even wat research in welke wijk je wel of juist niet moet zijn en bepaal wat je doel is van je vakantie. Ga je voor een citytrip? Orienteer je dan op stadsdelen in en rond het centrum waar een metro/bus/tram/trein station op loopafstand ligt, zodat je heel makkelijk van de een naar de andere bezienswaardigheid hopt. Wij kozen in Parijs bijvoorbeeld ervoor om te kijken het hippe Le Marais, studentikoze Quartier Latin en appartementen rond de Eiffeltoren. In de laatste wijk vonden wij een te gek onderkomen.

Bepaal je prijs

Bespreek vooraf met je reispartner welk bedrag jullie per nacht willen uitgeven. Pas heel erg op met te snel boeken, want wat wij in Parijs zagen is dat je voor €75,- in een heel mooi appartement kon zitten met klassieke Franse details en inrichting, maar ook in een studentenkamer van 2 bij 2! De verhuurders bepalen zelf hun prijs dus kijk voor jezelf wat je het waard vindt en ga anders door naar de volgende. Uitzoek genoeg!

Profiel check

Check het profiel van je verhuurder! Airbnb is een sociaal medium waardoor dus zowel huurder als verhuurder een persoonlijk profiel aanmaken en zo meer over elkaar te weten kunnen komen. Lees dus de profielteksten goed door en bekijk de foto’s of dit is wat je zoekt of niet. Op foto’s kan je natuurlijk veel zien, maar bedenk wel dat dit (net als bij hotels) ‘de mooie werkelijkheid’ kan zijn. Een beetje sceptisch mag je dus best zijn. Daarnaast huur jij bij Airbnb ofwel een compleet huis, een privé kamer of een gedeelde kamer. Even goed lezen is dus wel aan te raden voordat jij onverwacht op een kamer belandt met een vreemde. Hee, hoi!

Lees de recensies

Better safe than sorry! Neem even gauw de recensies van de verhuurder door. Ze staan er niet voor niets en hoewel dit objectieve meningen zijn (en iedereen zijn of haar mening verschilt) kan dit je wel helpen een beeld te vormen van het huis en de verhuurder.

airbnb

En verder?

  • Check of je internetverbinding veilig is. Zodra je met betaalgegevens in de weer gaat is het heel slim om te checken of je wel op een beveiligde verbinding van de site zelf zit! Check dus vooraf goed of je URL overeenkomt met die van Airbnb (www.airbnb.nl, inclusief slotje)
  • De verhuurder neemt contact met je op zodra je aanvraag is goedgekeurd. Zorg dat je dan meteen duidelijk een datum en tijd afspreekt waarop je arriveert of wissel zelfs alvast nummers uit, mocht je onderweg vertraging oplopen!
  • Schrijf nadien een recensie. Grote kans dat jij een fijne ervaring terugkrijgt wat jou ook weer betrouwbaarder maakt voor toekomstige boekingen. Win-win situatie!

Heb jij nog tips voor het boeken van Airbnb? 

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *