Boer zoekt vrouw praatjes

Nabeschouwing

Boer zoekt vrouw is misschien wel het meest geniale televisieformat van de afgelopen jaren. Ik kijk wekelijks met een flinke portie aandoenlijkheid en liefde naar de avonturen van mijn favoriete boeren. Nu we het einde van het seizoen naderen weten we na gisteravond dat casanova David z’n praatjes wel mee heeft, Olke zich wel weet uit te sloven voor z’n dames, Riks nog steeds niet te verstaan is, Herman  zijn brocante hobby niet te onderschatten is en Mark naast flirt skills ook zijn gevoel voor stijl in Nederland heeft laten liggen. 

Heet trio in Texas

Olke heeft het koud in deze aflevering en weet de dames in zijn zendtijd eigenhandig naar zich toe te hengelen (Mark, pay attention here). Olkes datales 1: Voer je dames, niet je beesten. De olijke boer voert z’n vrouwen maar al te graag wijdbeens vanaf z’n picknickkleed, maar een tiental jaloerse koeienogen gooien toch wat roet in het eten tijdens wat een romantische moment moest worden. Geen ramp. Olkes dateles 2: Quality time in de bush bush. Alberdien wilt vastgepakt worden maar wilt zich niet opdringen dus de ondeugende dingen moet even wachten. Sandra is niet zo van de hard to het strategie en sleurt Olke zo uit het zicht van de cameraman (WAAR WAS JE!), maar gelukkig heeft de hengel van de geluidsman wel de geluidsgolven van de gepassioneerde klapzoenen opgevangen. Actie in de taxi dacht Olke. Enfin. Olkes dateles 3: Zet iedereen in een hot tub en doe er zelf nog wat hete push ups achteraan als home entertainment. Tempation Island farmer style. Succes gegarandeerd. Deze blondjes willen nog niet naar huis.

David molesteert eigenhandig de ozonlaag

David heeft aan één meloen genoeg. Hoewel z’n Roemeens landgenote aanraadt er minimaal 2 mee te nemen heeft sjansmans David z’n handen al vol. Als de meloenen zijn verorbert start het lesje Koolzaad voor beginners. Ik heb geen idee meer wat je gezegd hebt, David, maar Mara en Suus vonden je zaad rete interessant. Enfin. David vond het tijd voor een move en vertelde deelneemster Mara dat ze hem aan zijn moeder deed denken. Eh. Met die opmerking moet je oppassen, vriend. Gelukkig is er nog net op tijd oog voor Suzanne want die wordt bij de weg bijna opgepikt door een Roemeense vrachtwagenchauffeur met dikke pens. Uiteindelijk takes it 3 to tango en daarom wordt er tot slot met enige moeite een gezamenlijk kampvuur gebouwd met marshmallows waar je altijd je bakkes aan verbrand. Het vuurtje wilt niet echt branden en of het een voorteken is of niet, David moet en zal dat vuurtje oplaaien en spuit daarom maar eigenhandig met een bus deo een gat in de ozonlaag. Burn, baby, burn!

Mango Mark en z’n jetski avonturen

Mark gaat picknicken. Dat was toch wel het thema van afgelopen zondag. Of je nou in koud Roemenië of heet Zambia zit, hup, naar buiten met je harem. Enfin. Mark weet wel wat ie met z’n visnet aanmoet en doet een aardig lesje mango’s oogsten voor beginners MET visnet. Toch van alle markten thuis die Mark. Over thuis gesproken, de Zaanse mayonaise komt wel door de douane heen en werd even pontificaal in een shot gepromoot. En dan dat andere exportproduct.  Mark, please, donder de crocs in je kliko. Daar kom je zelfs op je scooter niet mee weg. Terug naar de dames. Die zijn er nog. De date aan de rivier was zo saai dat zelfs de parasol er vandoor ging. Annekim probeerde er nog een massage uit te trekken, maar werd getrakteerd op een: ” Ik was niet op je afgestapt.”  Zo, die is in de pocket. Met Anke had ie wel een spannend-gespiegeld-lichaamstaal-momentje-op-de-rots… Of zo. Gelukkig kwam er wat actie in de logeerweek toen Annekim Markie op z’n jetski trok voor een wild ritje om het eten van de barbecue te laten zakken. Ik denk dat het daar niet aan gelegen heeft maar met die vissershoed op zijn de wenkies toch soms zoek.

Heman’s confessions

Nieuw bij Boer zoekt Vrouw: Herman’s confessions onder een boom. Ik vond het een mooie setting voor een zoen maar Herman speelt wel erg hard to get of is bang voor de meer ervaren Anne. Enfin. Ik vind dit het meest aandoenlijke boerentrio van het stel en keek met pijn in mijn hart naar de jaloerse blikken van Anne en Fleur. Boer Herman goes bachelor style. The game is on. Fleur zet haar hart wagenwijd open om Herman voor haarzelf te winnen en geeft aan misschien voor het eerst in haar leven verliefd te zijn. Anne zet daarom maar eens een tandje bij in de vorm van een duet met het zusje van de boerenzoon. En Herman? Die is verliefd. OH, lieve help. EINDIG DIT! NU! Voor de afleiding sleurt Herman de meiden nog even naar de lokale brokant store om de verliezende dame in ieder geval met een belangrijke levensles naar Nederland te sturen volgende week: “Je moet gewoon tussen de troep door kijken.” Zo is het. Ook met mannen. Er zwemmen nog meer brocante Tilapia vissen in de zee.

Riks worstje

Riks houdt van een lekker bruin korstje op z’n worstjes. Laten we hopen dat we dat niet goed hebben verstaan. Eline is wat twijfelachtig over de Canadese boer. Maar. Ja. Misschien verstaat ze hem gewoon niet goed en dus gaat ze dapper de strijdt aan door z’n worsten te keuren. Ginger Marit slaat even af maar slaat dr slag tijdens het invetten van Riks z’n lipjes voordat ze bij de buren inbreken. Een romantisch rondje op de tracker heeft nog niet de gewenste resultaten, maar goed, de rest hebben we dan ook niet verstaan.

*Nog maar even voor de zekerheid: neem dit stuk met een korreltje zout. Alleen maar liefde voor mijn favoriete boeren en hun dappere vrouwen. Dan eindig ik maar met de belangrijkste vraag: wie oh wie gaat er volgende week naar huis?

Misschien vind je dit ook leuk

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *