Column | Hoe moet je tongen?

Vraag

Het voordeel van de hele week radio luisteren op je werk is dat je de gekste nieuwtjes direct hoort. Zo wordt mijn Temptation Island guilty pleasure regelmatig gevoed (maar laten we daar later op terugkomen, Jolien) en kwam afgelopen week de vraag der vragen aan bod: hoe moet je tongen? Nu vind ik het woord tongen wat platvloers, maar aangezien deze vraag in deze bewoording in de top 3 meest gestelde vragen aan Google staat, blijkt dat niet iedereen zo subtiel ingesteld. Na al het getongworstel van de deelnemers in het populaire Temptation Island vind ik het trouwens niet gek dat deze vraag zo vaak gesteld wordt, want laten we wel stellen dat iedereen met een beetje bereik behoorlijk aan het influencen is en de (aandacht) geile stelletjes en verleiders er wel tong, eh, pap van lusten. 

Ja, dat bruggetje was misschien iets te snel gemaakt. Ik ben geen Temptation fan van het eerste uur. Voordat ik het wist sloeg een avondje bloggen, waarbij RTL 5 eigenlijk als achtergrondgeluid moest dienen, om naar 45 minuten aan de beeld gekluisterd zitten met de app op stand-by. Ik dacht dat ik het programma achtelijk en afschuwelijk zou vinden. En dat vind ik ook. Tel daar heel vermakelijk bij op en je snapt dat ik aflevering 5 tot 11 trouw heb gevolgd. Inclusief mijn eigen versie Temptation Talk met collega’s de volgende ochtend om de avonturen van Lize, Jeffie, Rosanna, Niels. Lisa, Merijn, Jolien en Herbert eens grondig te evalueren.

Jolien nu we het toch over je hebben, ik kan en mag niet over je relatie oordelen, maar dat 5 seconde gezoen van jou valt in het niets wat Herbert heeft gedaan. Sowieso denk ik dat een 1 voor jou – 1 voor mij puntentelling niet bepaald de juiste basis voor een relatie is. Net als een deelname aan Tempation Island, waar het enige wat bewezen wordt is dat als je een aantal aantrekkelijke mensen bij elkaar opsluit ze altijd naar elkaar toetrekken en elkaars waardering in wat voor een vorm ook willen krijgen. Over groepsdrang gesproken.

Die producers kunnen overigens hun lol trouwens niet op met deze groep. De deelnemers, verleiders en nieuwe stelletjes bleken niet alleen de perfecte ingrediënten voor een vermakelijk seizoen op de beeldbuis te zijn. Ze vliegen elkaar nu al, zij het via steken onder water en #dubieuzehashtags, constant en schaamteloos in de haren. Gooi daar een scheutje bemoeienis van TI-fan Michella Kox bij en je hebt de ultieme PR stunt voor je programma. Een ritueel dat zich wekelijks herhaalde en de ene na de andere bizarre roddel de wereld in slingerde.

Nu krijg je op eerdergenoemde vraag geen antwoord als je Temptation Island kijkt, net als een hoop andere vragen. Waarom je precies deel zou moeten nemen aan dit programma kan ik je ook niet vertellen, maar uit FBI Instagram research blijken de eerste deelnemers zich onder Rosanna d’r foto’s al aanbieden voor het nieuwe seizoen. Een ambitie die ik niet echt kan plaatsen. Dit is toch de ultieme manier om je relatie om zeep te helpen of een litteken te maken die een stukje onbezonnenheid voor altijd bij je wegvaagt? Ik snap het niet. Maar dat doe ik van wel meer dingen niet.

Ach, het goede nieuws is dat een nieuw seizoen er wel aan zit te komen en we de Temptation avonturen niet te lang hoeven te missen. Al ga ik de 2017 cast wel missen. Het was een mooie tijd, met genoeg fouten waar heel Nederland en België van kan leren. Oh, en voor wie nog antwoord zocht op de vraag in de titel? Waar wij vroeger van ons schamele zakgeld de Fancy of Breakout kochten in de hoop dat daar een goede tong instructie zou staan, hoef je tegenwoordig maar vier woorden in te typen bij Google om genoeg hits te krijgen hoe je dit beoefent. Inclusief visuele voorbeelden van ons favoriete Temptation volk.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *