De hotspots van Valencia

Hotspots Valencia

Yes, deze week gaan de temperaturen richting de heerlijke 20 graden en dus vond ik het tijd om even terug te blikken op het fijne weekend in Valencia van begin maart. Met het zonnetje op onze bakkes hebben we heel wat moois gespot in deze Spaanse stad en die culturele en culinaire pareltjes deel ik maar al te graag. Daarom alle hotspots van Valencia bij elkaar!

Bezienswaardigheden van Valencia

Valencia heeft een erg rijke geschiedenis en dat zie je terug in de architectuur van de stad. De vele oude gebouwen, de verschillende bouwstijlen en delen van de stad die zowel steen oud tot gloedje nieuw zijn. Want naast de geschiedenis, de sinaasappels en de fietspaden staat Valencia ook bekend om het moderne stuk met o.a. het operagebouw.

Valencia

Valencia

Aqua de Valencia

Fietsen

To do in Valencia

Oké, maar wat moet je nou echt gedaan hebben in Valencia? DIT!

  • Fietsen huren en eventueel een tour boeken. Je hoort zoveel meer over de geschiedenis en gebruiken van een stad en doet er meteen een aantal fijne hotspots bij op. Valencia staat bekend als fietsstad en heeft heel wat fietspaden. Die soms ook opeens ophouden dus een beetje creativiteit en flexibiliteit is wel gewenst tijdens je fietstocht. Desalniettemin is het een heerlijke manier om de stad ter fiets te verkennen.
  • Aqua de Valencia bestellen. Duik een terrasje op op een van de knusse pleintjes en bestel een kan van dit spul. Het zal je niet teleurstellen!
  • De toren van de kathedraal beklimmen. Het is een klim en boven moet je vast en zeker aan het zuurstof maar het is het uitzicht meer dan waard. Je overziet de hele stad en dat levert mooie plaatjes op! Ga trouwens niet om het hele uur naar boven. Dan zal je letterlijk van de toren worden geblazen door de klok die luidt (is)!
  • Shoppen op de Colon. Colon is een groot winkelgebied in Valencia waar zowel grote, internationale modemerken en warenhuizen als kleine, Spaanse boetiekjes zitten.
  • Bezoekje brengen aan de Mercado’s. Lust je wel iets? Struin dan over een van de overdekte Mercado’s voor de heerlijkste en meest verse producten van Valencia.
  • Rondkijken in de Arena. Midden in het centrum staat een authentieke Arena waar nog steeds stierengevechten worden georganiseerd. Een eeuwenoude traditie waar niet iedereen even blij mee is, maar de Arena is zeker het bekijken waard.

ValenciaValenciaValencia

Hotspots in Valencia

De nodige sightseeing maakt hongerig! Dat komt goed uit want het centrum van Valencia barst van de lekkere restaurantjes en tapas tenten. En mocht je niet kunnen kiezen dan kun je altijd nog besluiten om naar een van de overdekte Mercado’s te gaan waar je heerlijke hapjes kunt snacken bij alle standjes.

Valencia

Petit Bistro – Carrer dels Cavallers, 3

Valencia

Valencia

Mercado de Colon – Carrer de Jorge Juan, 19

Mercado

Valencia

Mercado Central – Plaça de la Ciutat de Bruges

IJs

Amorino – Passeig de Russafa, 13

Ben jij wel eens in Valencia geweest? Deel je tips vooral met ons in een reactie! 😉

Misschien vind je dit ook leuk

4 Comments

  1. Leuk om te lezen! Mijn schoonzus komt oorspronkelijk uit Valencia, maar is voor de liefde naar NL verhuisd hihi. Heb je ook het smalste appartement in Valencia gezien? Echt heel leuk om te zien. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *