Reiskriebels | 7 droombestemmingen

7 droombestemmingen

Na mijn citytrip naar Valencia van afgelopen maart staat er helaas (nog) geen nieuwe trip in de planning. Dat zorgt bij mij altijd voor extra reiskriebels, want ik wil ergens naar uit kunnen kijken! Voor komend jaar heb ik wel een aantal opties openstaan die hopelijk vastgelegd gaan worden, maar dat zal de tijd wel uitwijzen. Tot die tijd droom ik lekker verder bij deze 7 topbestemmingen waar ik absoluut, ooit, een keer naar toe wil!

Bali

1. Bali

Van langs de rijstvelden struinen tot een bezoek aan de Royal Mengwi Temple en het Monkey Forest; Bali trekt me heel erg. Bali staat absoluut op nummer 1, maar deze bestemming in combinatie met eilandhoppen naar andere parels in de Indische Oceaan of combineren met het land van punt 7 lijkt mij geen straf!

2. Nieuw-Zeeland

Een droom an sich is toch wel een aantal weken rondtrekken over het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Naast dat er familie woont, lijkt het mij fantastisch om de verschillende landschappen, steden en kustplaatsen te ontdekken.

Peru

3. Peru

Peru lijkt mij zo’n machtig mooi land dat je voor een flink aantal verrassingen zou zetten. Nummer 1 op mijn lijstje is toch wel het beklimmen van de Machu Picchu, de stad van de Inca’s.

Rome

4. Rome

Ik heb ondertussen best wat steden in Europa bezocht, maar in Rome heb ik nog nooit een voet gezet. Niet uit onwil, juist niet. Deze rijke stad aan zowel geschiedenis, cultuur en culinaire schatten. Een dagje struinen, pauze op een terrasje met een heerlijke pasta en een gelato toe? Wanneer kan ik gaan?!

Noorwegen

5. Noorwegen

Ook in Europa maar iets verder naar het noorden! Noorwegen staat erg hoog op mijn lijstje. Zomers of winters maakt me niet zoveel uit. Het land lijkt me het hele jaar door zijn charme hebben. Van varen door de fjorden, wandelen door de bergen, als (met een beetje geluk) het noorderlicht aanschouwen en Oslo ontdekken. Na alle verhalen van een Noorse vrijwilligster tijdens mijn vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika wil ik niets liever dan dit land eens bezoeken.

New York

6. New York

The city that never sleeps! Na het zien van de vele romcom films staat New York misschien het hoogste op mijn must-see-stedentrip-lijstje. Mijn reislijstjes blijven sowieso steeds langer worden, maar deze blijft favoriet! Waar moet ik beginnen? De Skyline, Broadway, Brooklyn, Empire State Building.. ik wil het allemaal zien!

Vietnam

7. Vietnam

Waar ik eerst niet bepaald warm liep voor Zuid-Oost Azië, ben ik dat de afgelopen jaren mede door verhalen van vriendinnen en andere bloggers razend enthousiast zijn. Een rondtrip door Vietnam staat nu boven aan mijn favorietenlijstje vanwege de veelzijdigheid van het langgerekte land.

Bronnen: 1: Pexels | 2: Happy Interior Blog3: Pexels | 4: Pexels | 5: Pexels | 6: Pexels | 7: Pexels

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *