Verhuisstress, frauduleuze woonsites en goed nieuws

Verhuisstress

Ja, je leest het goed. Ik ga verhuizen! Eerder vertelde ik al een huisje te willen vinden in Breda en dat is nu (eindelijk) gelukt! Meer over deze zoektocht, frustrerende situaties met woningsites, verhuisstress en mijn tips voor een vlekkeloze (ahum) zoektocht naar een nieuwe woonruimte lees je in dit persoonlijke bijklets blogje.

Even bijkletsen dus! Ik ben nu een half jaar fulltime aan het werk en vond het tijd voor een nieuwe stap. Het studentenhuis is leuk en gezellig, maar heb ik nu ook wel gezien. Ik wilde iets voor mijzelf en daarom viel de keuze erop om iets voor mijzelf te vinden in Breda. Iets wat lastiger is dan verwacht als je alleen wilt gaan wonen. Hoge huurprijzen, lage kwaliteit/prijsverhouding en enkele speldjes in de spreekwoordelijke hooiberg die zo weg waren later had ik eindelijk beet.

Waar liep ik tegenaan? Heel wat helaas. Naast enorm uitlopende prijzen zijn er helaas ook zo 20 woonsites te noemen die huurwoningen aanbieden. En daar gaat het mis. Huursites die woningen zelf aanbieden, maar ook tussensites waar je wel een betaald account aan moet maken maar vervolgens niks gedaan krijgt omdat je weer naar de volgende site moet om überhaupt een bezichtiging aan te kunnen vragen. Daar komt nog bij dat de huurprijs plotseling paar honderd euro kan verschillen, waardoor je niks meer aan je betaalde account hebt. Wat dat betreft is het echt een kwestie van goed kijken wat je opties precies zijn op de site en of je de woning niet op andere sites ook ziet staan.

Een heel systeem en een tijd lang dagelijks alle sites checken later was het raak. Een mooie, lichte woonruimte die binnen het budget lag. Nu zijn de handtekeningen gezet en de sleutels uitgewisseld. De dagelijkse bezoekjes aan woningsites hebben plaatsgemaakt voor de nodige Pinterest sessies en verhuisdozen. Het is tijd om te gaan. Inpakken en wegwezen.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *